Moma & Mumma

Ibland blir jag pretentiös, det är ofta ett övergående stadium, men när jag väl blir det, blir jag det på riktigt.
Dagens våg av pretention landade mig av någon outgrundlig anledning på MoMA's (museum of modern art) hemsida, där jag började bläddra igenom fotografi collectionen (ja jag vet vansiningt pretentiöst).

Men mitt pretentiösa behov blev inte alls tillfredställt, bilderna förestälde nästan uteslutande; fula människor som så bittra ut, slitan husväggar och nakna människor i obekväma ställningar.
Jag är ingen slipad konstkritiker, men konst har väll i alla fall syftet att väcka något hos en!?
Detta var bara riktigt tråkigt. Det enda som var något att ha va en konstnär som hade tagit kort på när denne visade fingret för kända monument och städer(vilket var kul).

Jag gav upp, så jag tänkter bjuda på något som får mig att vakna till och reagera nämligen min kärlek till mat.
Dagens bidrag i detta ämne blir således ett recept, som jag skulle kunna tänka mig att ha om jag fullföljde min ide/dröm som jag skrev om i föregående inlägg.




Rödbetsjärpar med kärna av chevré
Antal portioner: 4
Ingredienser
2 burkar kokta sojabönor
3 st kokta rödbetor
färsk persilja
salt, peppar
vitlöksklyfta
3 ägg
ströbröd ca 2 dl (vad som behövs till formbar konsistens)
chevre

Gör så här

1. Använd tex stavmixer och blanda samman allt utom chevren och ströbrödet till en slät och rosa smet.

2. Blanda sedan ned så mycket ströbröd att det går att forma avlånga järpar av degen och gör ett hålrum som du stoppar en bit chevre i och sen täpper till. Smeten borde räcka till ungefär 12 järpar.

3. Tillaga dem antingen direkt i stekpanna med en klick smör, alternativt först i ugn på 200 grader och sen tvärt i stekpanna för att få en fin stekyta.

 



Kommentarer
Postat av: Elise

Du är i alla fall inte för pretentiös för att stava "pretentiöst" rätt, Jonatan ;) hihi.



Receptet - har det testats i 6m perhaps? Låter mums!

2011-01-27 @ 14:51:39
URL: http://elzplz.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0